tiistai 22. huhtikuuta 2008

Lisää Thaimaasta

Tää on Pattayalla aika uusi "ostari", jossa on paljon erilaisia kauneuteen liittyviä ns. salonkeja.

On kampaamoa, tatuointiliikettä, mani- ja pedikyyriliikettä. Puhumattakaan geeli- ja akryylikynsien teko- sekä koristelu salonkeja.

Hinnat on tosi naurettavia suomen hintoihin verrattuna. Akryylillä tehdyt kynsikoristeet maksoivat n. 20 euroa. Aikaa meni noin pari tuntia. Sama maksaa Suomessa n. 100 e.


Parasta kuitenkin Thaimaassa on jalkahieronta. Hieronta kestää tunnin ja maksaa peräti 4 euroa. (juu-u...munkin mielestä ihan sikamaista kiskontaa :) Ihan pakko oli aina antaa hierojalle tippinä 2 euroa, koska oli jotenkin nolo fiilis antaa vähemmän.

Että tällasta tällä kertaa.




Näin kaunis valkoinen kukkanen oli hotellin uima-altaalla.

























Loma Pattayalla


Täytyy kyllä sanoa että loma tekee terää pitkän ja tylsän "talven" jälkeen.

Olin mieheni kanssa lomalla ekan kerran n. 20 vuoteen ihan kahdestaan. Yleensä ollaan oltu koko perheen kanssa reissussa, joten matka oli ihan erilainen kuin edelliset. Nuorena sitä tietenkin reissattiin paljonkin kahdestaan, mutta siitä on niiiiiin kauan aikaa että hyvä kun muistaa edes jotain.

Lähdettiin Thaimaaseen, jossa lämpöä ja aurinkoa riitti kaikille halukkaille.
Lento kesti palttiarallaa 10 tuntia, jonka jälkeen n. 1,5 tuntia taksilla (tai itse asiassa tällä kertaa hotellista tilatulla autolla) Pattayalle.

Thaimaassa oli Sonkran aika (vesijuhla) ja uusi vuosi, joten juhlahumua oli liikkeellä ja paljon.
Vesijuhla on eri maakunnissa eri aikoina. Bangkokissa se on 13-15.4. Pattayalla h-hetki on 18-19.4.

Jos sattuu olemaan Thaimaassa kyseisenä aikana, niin ei ainakaan tarvitse pahemmin ajatella mitä panee päällensä kun lähtee ulos.
Ainoa vaihtoehto on että pukee sellaiset vaatteet jotka saa kastua (koska ne kastuu joka tapauksessa) ja jotka kuivuu (jos hyvin sattuu) suht nopeasti. Vettä meinaan tulee joka tuutista.
Ihmisillä, niin paikallisilla kuin turisteillakin, on erikokoisia vesipyssyjä, ämpäreitä, täytettäviä vesiputkia ja joillain oli jopa vesiletkuja, joilla kastelivat ihmisiä.

Jos on tosikko tai pelkää kastumista, niin kyseisenä ajanjaksona kannattaa todellakin mennä johonkin toiseen maahan.
Koska me mieheni kanssa ollaan toisaalta ikuisia lapsia, niin vesijuhlat osu ja uppos meihin hyvin.
Oli vaan hauskaa kun ulos mennessään ei koskaan tiennyt missä, milloin ja koska kastuu, vai kastuuko ollenkaan. Yleensä kyllä kastui.